|
|
| poezii pentru copii | |
|
+5lica.irina elena_florescu nicoletadina mihaelamicu Brunetik 9 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Brunetik Mami maricel
Mesaje : 765 Data de inscriere : 03/05/2010 Localizare : Prahova
| Subiect: poezii pentru copii Vin Iun 04, 2010 3:35 pm | |
| Azi pisica mea e trista
Azi pisica mea e trista Ca nu are o batista Sa-si sterga cu ea mustata Ca i-a murdarit-o rata. Pisicuto, stai nitel! Iti dau eu un prosopel. Dar pana ma-ntorc cu el, Ai grija de soricel. | |
| | | mihaelamicu Graviduta
| Subiect: Re: poezii pentru copii Joi Iun 10, 2010 11:28 am | |
| eu ii pun Zdreanta - bebelinei mele...si ii place... | |
| | | nicoletadina Mami Ingeras
Zodiac : Mesaje : 3162 Data de inscriere : 08/03/2010 Varsta : 53 Localizare : bucuresti
| Subiect: Re: poezii pentru copii Vin Iun 11, 2010 7:52 pm | |
| Catelusul schiop
De Elena Farago
Eu am numai trei picioare, Si de-abia ma misc: top, top, Rad cand ma-ntalnesc copiii, Si ma cheama “cuciu schiop”.
Fratii mei ceilalti se joaca Cu copiii toti, dar eu Nu pot alerga ca dansii, Ca sunt schiop si cad mereu!
Si stau singur toata ziua Si plang mult cand ma gandesc Ca tot schiop voi fi de-acuma Si tot trist am sa traiesc.
Si cand ma gandesc ce bine M-as juca si eu acum, Si-as latra si eu din poarta La copiii de pe drum!…
Cat sunt de frumosi copiii Cei cuminti, si cat de mult Mi-ar placea sa stau cu dansii, Sa ma joc si sa-i ascult!
Dar copiii rai la suflet Sunt urati, precum e-acel Care m-a schiopat pe mine, Si nu-i pot iubi de fel…
M-a lovit din rautate Cu o piatra in picior, Si-am zacut, si-am plans atata, De credeam ca am sa mor…
Acum vine si-mi da zahar Si ar vrea sa-mi fie bun, Si-as putea sa-l musc odata De picior, sa ma razbun,
Dar il las asa, sa vada Raul, ca un biet catel Are inima mai buna Decat a avut-o el. | |
| | | elena_florescu Mami maricel
Zodiac : Mesaje : 1053 Data de inscriere : 29/05/2010 Varsta : 44 Localizare : Navodari,Constanta
| Subiect: Re: poezii pentru copii Vin Iun 11, 2010 10:02 pm | |
| Cam la vreme de hotar Intre zi si noapte, S-a oprit un mic hoinar Pe un crin muiat in lapte,
PRIMAVARA
Astazi omul de zapada, Are frunte-ngandurata. Ca o raza aurie I-a ciupit din palarie, Si la cativa pasi de el, S-a trezit un ghiocel
CAMPIONUL
Una, douã, afara plouã Trei, patru, merg la teatru Cinci, sase, spãl la vase Sapte, opt, mãnânc compot Nouã, zece, apã rece Am un campion.
ALBINUTA
Cand m-am dus la gradinita, M-a muscat o albinita. Minti, minti, Ca albina n-are dinti. Are un ac mititel, Cand te-nteapa, Mori de el.
APA RECE
Cu sapun ma spal Si cu apa rece... Ne-ndurat clabucul Printre gene trece. Dar, de acolo somnul Iute o sa plece! Caci daca ma spal Sunt vioi cat zece...
BAIATUL MAMEI
Are mama un baiat Un baiat, imbaiat. Stam de vorba amindoi Despre ghete cu noroi. Ghetele sint suparate C-au ramas necuratate, Dar baiatul le-a promis Ca le curata in vis.
TOAMNA
Toamna e de roade plina, S-au copt fructele-n gradina. Mere rumene, frumoase, Pere galbene, zemoase, Struguri aurii in vii Prune mari si brumarii. In camara le vom pune Caci la iarna vor fi bune.
BABA IARNA
Baba iarna zvapaiata A trimis un fulg la mine, Sa ma-ntrebe daca-s gata S-o-ntilnesc cum se cuvine. -"Las-sa vina la fuguta!" Am raspuns cu bucurie: -"O astept cu saniuta, Ce mai vorba? Las-sa vie!”
CE SA FAC?
Intr-o noapte instelata Am scos luna din galeata. N-a trecut o saptamana, Si am scos-o din fantana. Iar acuma ce sa fac? Luna a cazut in lac. Lacul e adanc de tot Si eu nu stiu sa inot.
RANDUNICA
Uite, uite, vezi aici Cuibul unei randunici? Iar in cuib, cinci oua mici, Vor iesi cinci pui voinici, Si-n curand vom auzi Cip-cirip in zori de zi.
IEPURASUL
Iepurasul meu iubit, Ci-n te-ntrece la fugit? Ai labute mititele, Ochisori doua margele, Mustacioare la gurita Si un petic de codita.
URSULETUL
Ursuletul meu nu stie, Nici macar o poezie. Dar eu stiu cate poftesti Ti le spun, daca doresti. Ursu-i tare mititel. Invat eu si pentru el.
A SOSIT O ZIDARITA
La fereastra casei noastre A sosit o "zidarita" Sub barbie-i rosioara, Coada-i pare furculita. Din pamant, din fir de iarba, Randunica mea dibace Pentru puii ce-or sa vina Cuib pufos si trainic face. Ciripi-vor puisorii de cu zori in faptul serii Bun venit la casa noastra, Oaspetii bucurosi ai verii!
ARICIUL
Un arici acu'ntr-o vara, Isi scrintise un picior Si amu tragea sa moara Sub o tufa de mohor. Fratilor, sariti va rog!! Nu vedeti ca sunt olog? Dau un dinte, dau o teapa Pentru un pahar cu apa! Uff! Ce sete ! Si ce soare! Cum s-ajung in trei picioare, La o apa curgatoare?
BUNICA
In soba arde focul, Din foc scantei mici sar, Bunica langa mine Citeste frumos, rar. Ea are glasul dulce, Imi place s-o ascult, Bunica imi zambeste, Oiubesc foarte mult. Citeste, se opreste, Poate a obosit. Din mana cartea-i cade, Bunica a atipit.
PAPUSICA
Papusica din vitrina, Iesi afara, la lumina. Sa te vada trecatorii Ce frumosi-ti sunt ochisorii.
ARICIUL
Un arici cu ochii mici Si cu bot catifelat, Langa gard s-a tupilat Suparat ca l-a plouat.
GAINUSA
O gainusa scurma locul Si inghite boabe fel de fel Iar dupa pranz isi sterge ciocul C-o frunza-n loc de servetel.
FURNICA
O furnica duce-n spate Un graunte jumatate. Incotro fugi surioara? Ia, ma duc si eu la moara Si-s grãbita, si-s grabita, Ca m-i casa ne-ngrijita Si mi-s rufele la soare Si copiii-mi cer mincare. Ca la noi in musuroi Nu e timp pentru zabava, Ca de n-am fii de isprava Ar fii vai s-amar de noi
MAMA
De dragul tau pamantul De ghiocei e plin Si vin cocori din zare Si cerul e senin. Si-ntaiul fir de iarba A rasarit in prag Si-nmugureste pomul Sa-ti fie tie drag. Invata-ma ce-I bine Fereste-ma de rau, Iar eu voi creste, vrednic si bun De dragul tau!
MIAUNICA
Miaunica-i o pisica Mica, mica, mititica Cu mustatile de nea Si cu bot de catifea. Paru-i negru, matasos, Subtirel e si lucios. Si-n picioare e-ncaltata Cu ghetute moi de vata. Astea-s ghete, sau pernute? Sta cu cele cinci gherute, Si cum vede-un soricel, Tipa, tipa, dupa el.
CALUTUL
Eu calutul mi-l iubesc Coada, coama-i netezesc Si-o sa plec in goana mare Sa va vad pe fiecare.
IEPURASUL
Iepurasul meu de plus, Tare-I necajit, ca uite A-mplinit un an acus Si nu are nici un dinte.
URS DE CIOCOLATA
Am un urs de ciocolata Intr-o punga colorata. S-a-ntalnit cu o lamaie Si o roaga sa ramaie.
DE 8 MARTIE
O sa-I cos maicutei mele Pe camasa doua stele Si-o sa strang de ziua ei Cei mai frumosi ghiocei.
Vantul o sa-I dea in zbor De la mine-un martisor Dar pupicul meu prefer, Sa nu-l dau prin mesager.
PISICUTA
Pisicuta noastra hoata, A facut o boroboata. In camara a intrat Pe furis, si a luat O bucata de friptura. Mama nu stia ca fura. Daca o mai prinde-odata, Vai de blana ei vargata
PERIUTA
Dintii veseli si curati Seamana ca niste frati. Bucuroasa periuta Se da huta, huta, huta. Dansa nu stie de gluma Freaca pana face spuma. Si de-acuma pe Ionel, Dintii nu-I mai dor de fel.
CANTECUL MAINILOR
Doua maini am mititele Stiu sa coasa si sa spele Ele matura prin casa Ele-aduc painea la masa Ele deseneaza aici Iepuri, gaze, flori, arici Si cuprind ca doua flori Ai maicutei obrajori.
SOSESTE PRIMAVARA
Soseste primavara Cu muguri si cu flori Cu siruri lungi de berze Si carduri de cocori. Soseste primavara Si-aduce-n poala ei Atatea viorele Si-atatia ghiocei.
BRADULET
Bradulet plin de culori Si de daruri multe Ai venit aici la noi, De pe varf de munte. Bradulet cu strai de nea Si stelute-o mie Tu in fiecare an Ne-aduci bucurie.
FETITA SI PAPUSA
Fiecare pui, Are mama lui. Si eu tot asa Am mamica mea.
Am o papusica Uite-asa de mica. O-ngrijesc mereu Ca-i sunt mama eu.
PAPUSA
Am o casa mititica Si in casa-o papusica. Eu m-as bucura de ea Daca m-ar si asculta.
Harnica-i doar la mancare Si la joc si la plimbare Inca nu stie ca-n viata Se munceste si se-nvata.
FLOARE PENTRU MAMA
Alb cu rosu fac o floare Cea mai mandra dintre flori. Azi o prind la pieptul mamei Mandra floare-un martisor.
Fii mamica sanatoasa Ca frumoasa esti mereu Langa inima ta buna Poarta martisorul meu.
RATA
Rata, rata, ratisoara Ce te plimbi pe ulicioara? Cu papucii galbiori Lipa, lipa, pe carari? Mac, mac, mac, Vreau sa fac un ousor, Pentru tine, puisor!
FLUTURE
Fluture alb si cuminte, Treci frumusel inainte, Culoarea ta imi place mie, Vei primi adapostire. Voua ce sa va zic eu? Sa plecati cu bine,zau!
BATISTA MEA
Batista mea e mica Si nasu-i mititel! Promit sa fiu cuminte, Sa am grija de el. Nu vreau sa zica lumea "Uite-l pe Murdarel!"
DEGETELE
Cum stau laolalta Frunzele pe ram La fiecare mana Cinci degete am. Cinci frati buni, ai spune Dar ce curios… Unul e mai mare Altul e mai gros. Sau e mai subtire, Sau mai mititel, Dupa cum se vede Ele nu-s la fel. Degetele insa Toate la un loc Imi ajuta mie Zilnic sa ma joc. | |
Zodiac : Mesaje : 3162 Data de inscriere : 08/03/2010 Varsta : 53 Localizare : bucuresti
| Subiect: Re: poezii pentru copii Sam Iun 12, 2010 1:53 pm | |
| Vara la noi vine iar Propune si tu de timardalma
Vara a sosit Dulce si fericit De gandul greu Am scapat.
R:Vara la noi vine iar Cu gandul dulce si amar Si cu bucu bucurii, Aducand fericirii.
Copii isi afara Si ascult incet Cantecul gazelor Vara bine ai venit.
R:Vara la noi vine iar Cu gandul dulce si amar Si cu bucu bucurii, Aducand fericirii. | |
| | | lica.irina Mami scolar
| Subiect: Re: poezii pentru copii Lun Iun 14, 2010 2:08 pm | |
| vai cate poezii frumoase. are de invatat Daria mea. | |
| Subiect: Re: poezii pentru copii Lun Iun 14, 2010 3:10 pm | |
| numaratoarea
-O aluna, doua, trei, Veverita, cite vrei? -Vreau vreo patru, cinci, sau sase, Ca alunele-s gustoase. -Iti dau sapte, opt sau noua, Dac-o sa ne spui si noua Cind o sa mai vina-ncoace Iarna cu zece cojoace. | |
| Subiect: Re: poezii pentru copii Lun Iun 14, 2010 4:41 pm | |
| pe asta o stiam si eu nico. mi-ai luat-o inainte. | |
| Subiect: Re: poezii pentru copii Lun Iun 14, 2010 5:18 pm | |
| eu nu o stiam irina | |
| Subiect: Re: poezii pentru copii Mar Iun 15, 2010 10:23 pm | |
| nicoam vazut ca ai scris ''catelusul schiop''. intotdeauna mi-au placut poeziile Elenei Farago. si ''gandacelul'' este foarte frumos. si multe altele. | |
| Subiect: Re: poezii pentru copii Mier Iun 16, 2010 7:21 am | |
| | |
| | | Cristina979 Mami inepator
Zodiac : Mesaje : 254 Data de inscriere : 25/06/2010 Varsta : 43 Localizare : jud. Botosani
| Subiect: Re: poezii pentru copii Sam Iun 26, 2010 9:36 am | |
| Ratoiul bucatar
La vagonul-restaurant E ratoiul elegant Cu un sort legat la gusa Scoate capul grav pe usa - Pentru pranz am sa va fac Cozonac cu mac, mac, mac!
Cucu
Cucu asta, cuculet Tare-i mester cantaret Stie doua note doara Si cu ele canta-o vara Cu-cu, cu-cu
| |
| Subiect: Re: poezii pentru copii Sam Iun 26, 2010 2:56 pm | |
| super cris | |
Zodiac : Mesaje : 254 Data de inscriere : 25/06/2010 Varsta : 43 Localizare : jud. Botosani
| Subiect: Re: poezii pentru copii Sam Iun 26, 2010 3:34 pm | |
| Daca tot nu sunt mamica, macar ca educatoare sa particip si eu cu ceva | |
| Subiect: Re: poezii pentru copii Sam Iun 26, 2010 4:35 pm | |
| asa este cris | |
| Subiect: Re: poezii pentru copii Dum Iun 27, 2010 12:47 pm | |
| Papadia
Papadia nu e floare Parca e un pui de soare, Care tot iumbland hai-hui... S-a pierdut de tatal lui.
O căpşună cu pistrui
O căpşună cu pistrui Si cu fes micuţ, verzui Se plângea ca de la soare Toţi pistrui cresc mai mare Si ca are mult necaz Ca-i prea rosie-n obraz!
Closca cea cu 7 pui
Puii mamii, pui,pui,pui, Are closca sapte pui- Cinci pestriti, unul baltat, Numai unul e motat Si curat si incaltat.
-Spune-mi, puiule, si mie De ce-ti face numai tie Mama ta, ciorapi si ghete, Si iti leaga mot in plete?
Oare fratiorii tai Sunt asa de prosti si rai, Sau poate ca mama ta O fi lenesa ori rea?
Spune puiul:-Mama mea Nu-i nici lenesa, nici rea Dar e trista, vai de ea, Caci ii fac rusine multa Fratii mei si n-o asculta, Ca de-i cheama, fug pe-afara, Ca de-i prinde, plang si sbiara,- Si de-aceea-s nespalati Si desculti si nemotati.
Dar eu stau cu mama mea Si mi-i drag s-ascult de ea; Si de-aceea sunt motat Ca-s cuminte si curat.
| |
| Subiect: Re: poezii pentru copii Lun Iun 28, 2010 7:06 am | |
| bravo cris | |
| | | anuta22 Mami scolar
Zodiac : Mesaje : 1889 Data de inscriere : 22/02/2010 Varsta : 37 Localizare : onesti/bacau
| Subiect: Re: poezii pentru copii Lun Iun 28, 2010 10:01 pm | |
| foarte frumoase poezioarele,am sa o invat si pe ficamea cateva,alea mai scurte. | |
| Subiect: Re: poezii pentru copii Mar Iun 29, 2010 8:34 am | |
| dar la gradinita nu invata anuta? | |
| | | anuta22 Mami scolar
Zodiac : Mesaje : 1889 Data de inscriere : 22/02/2010 Varsta : 37 Localizare : onesti/bacau
| Subiect: Re: poezii pentru copii Mar Iun 29, 2010 11:18 am | |
| a invatat si la camin,acum e in vacanta. | |
| Subiect: Re: poezii pentru copii Mar Iun 29, 2010 11:49 am | |
| | |
| | | aditzu30 Graviduta
| Subiect: Re: poezii pentru copii Mar Iul 06, 2010 4:42 pm | |
| Un pitic de cauciuc S-a ascuns intr-un papuc; Cand am incaltat papucul, S-auzea strigand piticul! Acum sunt cam suparata, Nu ma lamuresc odata: Am papuc cu glas si limba, Sau pitic care se plimba? Am primit o papusica, De la scumpa mea bunica. Azi o primesc cu voie buna, Cu papusa impreuna. -Draga mea cat ai crescut! -Vino incoa sa te sarut. La Craciun, erai micuta Te purtam in camasuta Dar acum, esti marisoara Te port ca pe-o domnisoara. Mama, coase-mi paltonasul! Mama, mi s-a rupt rochita Prinde-mi, mama, gulerasul S-alinta mereu fetita. Si de treburi cite are Nici sa doarma n-are cind. -De mi-ar creste fata mare Sa m-ajute mai curind! Vine fata alintata: -Mama, coase-mi ciorapiorul! Dar maicuta, suparata, A luat-o mai cu zorul: -Uite ac si uite ata Nu mai esti fetita mica Ia impunge si te-nvata Sa mai cosi si singurica. | |
| Subiect: Re: poezii pentru copii Mar Iul 06, 2010 8:13 pm | |
| | |
| Subiect: Re: poezii pentru copii Mar Iul 06, 2010 11:03 pm | |
| super. si mie imi place de mor. | |
| Subiect: Re: poezii pentru copii Mier Iul 07, 2010 8:28 am | |
| Furnica
O furnica De soi mica, Iar de inima prea mare, Adusese furnicarul intr-o nespusa mirare, Caci, precum al ei istoric lumea au incredintat, Ea purta graunte intregi de orzul cel mai mascat. Era inc-acea furnica Si la razboaie voinica: Unde viermisor vedea, Se repezea si-l prindea. Chiar paingul cu atatea sabii, coase, inarmat, Al ei ac de biruinta intr-o vreme au cercat. Dar furnica, ca si omul, cu dorinti nesatioase, De-a furnicarului slava prea curand se dezgustase. — La targ — zise ea odata — Ma duc lumea sa ma vada Si oamenii sa se miere De vestita mea putere. Si asa, prea ingamfata, Intr-un mare car de fan ea s-au catarat indata; Au ajuns la targ, dar ah! ce cumplita lovitura Mandriei sale vazura. Caci nici unul dintre oameni la furnica nu cata, Cand puterea sa-si arate, ea minunt nu inceta Si, cu toata-a ei silinta, betisori de fan tragea Sau vreo musca natarauca prinzand, iute impungea. Dar in sfarsit obosita de zadarnice cercari, Cainelui de langa car, au zis: “Draga, nu te mieri De-a oamenilor prostie? Vezi-i cum nici nu se uita, orbi sunt pentru fapte mari; Fiescare cu a sale: cand la noi in furnicari Toata furnica ma stie.” Sunt si oameni ce viseaza Ca universul intreg de dansii se minuneaza; Dar in furnicarul sau, ei numai cat figureaza.
Cantecul berzei
– Barza, barza Ce-ai in cioc? – Un boboc. – Dar in guse? – Un pumn de cenuse. – Barza, barza, Ce-ai in spinare? – O caldare. – Dar in caldare? – O mamaliga mare. – Barza, barza, Ce ai pe picior? – Un oscior. – Si ce faci cu el? – Il dau la puisorii mei, Ca sa se faca maricei. – Barza, barza, Ce-ai in coada? – O cutie de pomada. Si ce faci cu ea? Ung puisorii mei, Ca sa se faca frumusei.
Licuriciul
Cam la vreme de hotar Intre zi si noapte, S-a oprit un mic hoinar Pe un crin muiat in lapte, Si tot scapara amnarul Sa-si aprinda felinarul.
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: poezii pentru copii | |
| |
| | | | poezii pentru copii | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |