|
|
| ingrijirea tenului | |
|
+2elena_florescu nicoletadina 6 participanți | Autor | Mesaj |
---|
nicoletadina Mami Ingeras
Zodiac : Mesaje : 3162 Data de inscriere : 08/03/2010 Varsta : 53 Localizare : bucuresti
| Subiect: ingrijirea tenului Joi Iun 10, 2010 7:54 pm | |
| Exista cateva lucruri pe care orice femeie ar trebui sa le stie cand vine vorba de ingrijirea tenului. Noi ti-am pregatit, dintr-un ABC al ingrijirii tenului, cele mai importante sfaturi de frumusete. 1. Nu exagera cu folosirea produselor de ingrijire Un ten stralucitor, mai putine riduri, o protectie mai buna? Da, ni le dorim pe toate si cu o oferta asa de bogata de cosmetice in magazine devine chiar tentant sa le incercam pe toate odata. In realitate insa, multe dintre aceste produse contin ingrediente care, prin combinare, pot sensibiliza pielea si pot produce reactii alergice.
Ca sa nu mai vorbim de faptul ca atatea creme nu vor mai lasa pielea sa respire! Cu alte cuvinte, epiderma se incarca cu prea multe produse, iar acestea, in lipsa unei demachieri si curatari foarte atente a pielii, duc la blocarea porilor si aparitia punctelor negre.
In acest caz, ce ar trebui sa facem? Ei bine, trebuie sa mentinem rutina de ingrijire cat mai simpla. Astfel, te sfatuim sa folosesti un produs care sa contina mai multe ingrediente active (antioxidanti, vitamina A, E, C sau retinol) si sa alegi creme ori serumuri cu actiuni multiple, de protectie, cu efect antirid si de lifting.
2. Exfoliaza periodic pielea Pielea se (auto)regenereaza tot timpul, asa ca, desi te demachiezi de doua ori pe zi, este important sa-ti exfoliezi pielea, ca sa scapi de celulele moarte si de impuritati.
La varsta de 20-25 de ani ai nevoie de o singura exfoliere pe saptamana, deoarece pielea se reinnoieste si se reface mult mai usor. Dar pe masura ce imbatranesti, vestile proaste nu se opresc la riduri. Celulele se reinnoiesc mai greu si este nevoie de ajutor din exterior ca sa redai tenului aspectul stralucitor si sa con-vingi celulele noi din epiderma sa ajunga la suprafata pielii.
Dupa varsta de 25 de ani sunt necesare doua exfolieri pe saptamana, iar dupa 40, chiar si trei, pentru a ajuta tenul sa arate bine. Exista multe tipuri de produse exfoliante pe piata, cu diverse extracte de plante, uleiuri esentiale sau ingrediente noi.
Astfel, poti alege dintr-o gama variata, care include exfolianti cu microparticule usor abrazive, care se maseaza pe piele, sau dintre cele cu AHA si acizi din fructe, care dizolva celulele moarte.
3. Curatarea perfecta inseamna o dubla demachiere In majoritate, femeile aloca circa 20 de secunde pentru demachiere - evident ca acestea nu sunt de ajuns pentru o curatare buna a tenului. Un servetel demachiant aplicat pe fuga nu asigura nicidecum o demachiere perfecta.
Servetelele demachiante sunt ideale in calatorii, atunci cand sunt folosite ocazional. Insa nu oricum, ci cu o conditie: sa iti limpezesti pielea dupa acest tip de demachiere, pentru ca cele mai multe servetele demachiante contin alcool, care usuca pielea.
Ultimele cercetari din domeniul cosmetologiei arata ca o demachiere perfecta a pielii presupune o curatare dubla - atat dimineata, cat si seara -, cu doua produse: mai intai cu un ulei demachiant, solubil in apa, apoi cu o spuma sau un lapte demachiant.
4. Sapunurile obisnuite sunt agresive cu pielea Stiai ca sapunul pe care il folosesti poate avea un pH similar cu cel al detergentilor? Asta poate explica uscarea excesiva a pielii tale, senzatia de "strangere" si disconfortul pe care le simti atunci cand iti speli fata cu un astfel de sapun.
Problema este ca aceste produse sunt atat de alcaline, incat pot distruge filmul protector de grasimi naturale de la suprafata pielii. In acest fel, apare senzatia de uscaciune, de piele care "strange", chiar si de iritare. Iar ca sa compenseze lipsa grasimilor naturale, dupa ce s-a distrus bariera protectoare a pielii, glandele sebacee produc si mai multe grasimi naturale, ceea ce favorizeaza un dezechilibru si duce la aparitia cosurilor si a punctelor negre. Nivelul PH-ului pielii este de 4,5-5,5, in timp ce sapunurile, fiind foarte alcaline, pot avea pH-ul 9-10. Concluzia: cauta produse care au un pH potrivit pielii tale sau care au inscriptionat soap-free pe eticheta.
Dar cel mai indicat este sa nu cumperi produse pe a caror lista de ingrediente figureaza si sodiul. Exista pe piata sapunuri care contin uleiuri esentiale ori ingrediente hidratante - pe acestea ti le recomandam!
5. Esential: nu uita sa folosesti o crema pentru ochi Zona din jurul si de dedesubtul ochilor este mult mai sensibila, ea neavand sustinerea data de oase, grasime sau muschi. Asa se face ca, persoanele trecute de varsta de 20 de ani ar trebui sa foloseasca o crema de ochi. Aceasta va preveni uscarea pielii din jurul ochilor, precum si formarea de riduri sau linii fine.
Nu aplica o crema hidratanta pentru fata in jurul ochilor! Avand o consistenta mult prea mare, aceasta va face ca ochii sa para umflati. Alege produsele special concepute pentru ochi. Nu exagera nici cu aplicarea cremei de ochi: aplica putina (o cantitate cam cat o boaba de orez pentru fiecare ochi) si tamponeaza usor cu degetul inelar, ca sa intre in piele.
Aplica crema de ochi incepand de la zona arcadei, continua cu scobitura ochiului, apoi pe zona de sub ochi, dar evita canalul lacrimal.
6. Cremele antirid nu pot face miracole instantaneu Ti-ai golit cartea de credit ca sa cumperi cel mai performant serum antirid? Il folosesti de cateva zile si iti pui, firesc, intrebarea: "Oare cat trebuie sa astept pana isi face efectul?".
Ei bine, aceasta perioada difera de la un produs la altul. Rezultatele sunt vizibile imediat, daca produsul contine ingrediente ce acopera si umplu liniile fine. Daca insa e vorba de produse cu ingrediente pentru redarea stralucirii si aspectului tanar al pielii, va dura mai mult pana cand efectele sunt vizibile. De obicei, trebuie sa astepti cam 28 de zile pana sa observi o imbunatatire a aspectului pielii tale...
Nu uita: cand vine vorba de aplicare, "putin" este cuvantul de baza! Daca folosesti o cutie intreaga de crema pe fata, nu vei obtine mai rapid rezultatul dorit. La o aplicare, pentru fata si gat ai nevoie de o cantitate de crema echivalenta cu un banut de un leu.
Intinde crema din loc in loc pe frunte, obraji si gat, iar apoi maseaza bine; nu-ti incarca tenul, pentru ca pielea va deveni grasa. Inainte de aplicarea cremei ori a serumului antirid, pielea trebuie sa fie perfect curata - asadar, ai grija sa folosesti corect produsele demachiante.
Altfel, crema nu va putea fi absorbita in piele, iar ingredientele active nu isi vor face efectul.
7. Si iarna ai nevoie de protectie solara Chiar si atunci cand afara e mohorat si frig, pielea va suferi din cauza nocivitatii razelor UV: iti vor aparea riduri si pete. De aceea, ai nevoie de produse cu factor de protectie solara tot timpul anului, nu doar vara.
Factorul de protectie solara depinde intru totul de grosimea stratului de crema aplicat si de frecventa aplicarii. De obicei, cremele de fata cu factor de protectie nu sunt la fel de eficiente precum cele din gamele solare - decat daca le aplici intr-un strat foarte gros.
Daca vrei ca pielea ta sa fie bine protejata si iarna, alege o crema dintr-o gama solara, special conceputa pentru fata. Dupa ce ai ales crema, asigura-te ca are inscriptionat SPF-ul pe eticheta.
8. Cum poti sa previi aparitia cosurilor Este doar un mit faptul ca alimentele grase duc la aparitia cosurilor. Cele care apar in fiecare luna sunt rezultat al schimbarilor hormonale din timpul ovulatiei, ceea ce inseamna ca glandele sebacee sunt mult mai active in aceasta perioada.
Daca ai probleme cu tenul si iti apar frecvent cosuri, atunci trebuie sa stii ca cea mai importanta operatiune pentru tine este demachierea. Curatarea tenului trebuie sa fie bine facuta, pentru ca astfel previi raspandirea germenilor si, implicit, a cosurilor.
Ai grija insa sa folosesti un demachiant delicat, nu rezolvi nimic daca iti chinuiesti pielea cu produse care degreseaza excesiv - cel mult vei avea tenul mai iritat si mai inflamat. Deseori se intampla sa apara cosuri in acelasi loc, iar explicatia e simpla. In timp ce stai la televizor sau vorbesti la telefon, se poate intampla sa atingi inconstient zona cu pricina si astfel sa o reinfectezi mereu.
Cand simti ca iti apare un cos, aplica putin ulei de ceai verde, ca sa previi infectarea zonei. Acumularea de toxine in organism poate fi o problema pentru piele. Ca sa previi acest lucru, fa o cu- ra de vitamine (mananca cinci portii de fructe si legume pe zi) si bea multa apa. Te vor ajuta sa scapi de toxinele din organism si sa faci ca pielea sa arate mai frumoasa si mai sanatoasa.
9. Dai un ban, dar merita! Exista creme, in special dintre cele antirid, cu efecte ultraperformante care pot ajunge la preturi de-a dreptul exorbitante, de ordinul sutelor de lei noi. Cum, uneori, in acel pret sunt incluse marketingul si ambalajul, se pune intrebarea daca merita ori nu sa dai banii pe o asemenea crema?
Raspunsul nostru este da, credem ca merita! Cea mai ieftina crema hidratanta, fiind un produs de baza pentru ingrijire, face exact atat cat promite, adica hidrateaza tenul. Dar cu cat platesti mai mult, cu atat mai multe beneficii iti vor aduce ingredientele respective, ultraperformante.
De asemenea, pretul mare al unor creme este justificat si de costurile foarte ridicate ale cercetarilor in domeniu si testarilor de laborator, pentru ca producatorii sa aiba certitudinea ca vor lansa pe piata produse realmente superioare, cu efecte spectaculoase.
10. O dieta echilibrata pastreaza tineretea tenului Nu numai ca ciocolata si alimentele grase sau cele congelate aduc siluetei tale kilograme in plus, dar tot ele iti priveaza organismul de substantele nutritive de baza. Iar lipsa elementelor nutritive din alimentatie se reflecta in primul rand asupra tenului, care arata obosit si este lipsit de stralucire.
Pentru un aspect tanar al pielii, este recomandat sa ai o dieta echilibrata, bogata in alimente ce contin proteine si antioxidanti, cum ar fi pestele, fructele si legumele proaspete - plus multa apa, care va ajuta la eliminarea toxinelor. Proteinele sunt elemente de baza, indispensabile vietii. Cand rezerva de proteine se epuizeaza, atunci si aspectul tenului tau este afectat.
Pe langa rolul de eliminare a toxinelor, cei doi litri de apa consumati zilnic duc la un mai bun metabolism si la o hidratare mai buna a pielii. Iar o piele hidratata - este lucru stiut! - se rideaza mult mai greu. | |
| | | elena_florescu Mami maricel
Zodiac : Mesaje : 1053 Data de inscriere : 29/05/2010 Varsta : 44 Localizare : Navodari,Constanta
| Subiect: Re: ingrijirea tenului Joi Iun 10, 2010 8:26 pm | |
| multumim nico pentru sfaturi !!!sunt foarte utileeee!!! | |
| | | nicoletadina Mami Ingeras
Zodiac : Mesaje : 3162 Data de inscriere : 08/03/2010 Varsta : 53 Localizare : bucuresti
| Subiect: Re: ingrijirea tenului Vin Iun 11, 2010 7:49 am | |
| | |
Zodiac : Mesaje : 1053 Data de inscriere : 29/05/2010 Varsta : 44 Localizare : Navodari,Constanta
| Subiect: Re: ingrijirea tenului Vin Iun 11, 2010 12:37 pm | |
| | |
| | | andreeabacau Graviduta
Zodiac : Mesaje : 57 Data de inscriere : 12/06/2010 Varsta : 35 Localizare : bacau
| Subiect: Re: ingrijirea tenului Sam Iun 12, 2010 11:45 am | |
| interesante aspecte ,hmm nu vreau sa oimbatranesc | |
| Subiect: Re: ingrijirea tenului Sam Iun 12, 2010 12:11 pm | |
| andreea esti inca foarte tanara. | |
Zodiac : Mesaje : 57 Data de inscriere : 12/06/2010 Varsta : 35 Localizare : bacau
| Subiect: Re: ingrijirea tenului Sam Iun 12, 2010 12:37 pm | |
| inca.... anii trec repede din pacate | |
| Subiect: Re: ingrijirea tenului Sam Iun 12, 2010 12:52 pm | |
| ai ma andreea ai doar 20 ani. | |
| Subiect: Re: ingrijirea tenului Sam Iun 12, 2010 1:03 pm | |
| 21 acus peste 1 luna | |
| Subiect: Re: ingrijirea tenului Sam Iun 12, 2010 6:38 pm | |
| noi cele mai mari decat tine ce sa mai spunem.
tenul trebuie curatat,demachiat in fiecare seara. | |
| | | dodolin Graviduta
Zodiac : Mesaje : 72 Data de inscriere : 11/06/2010 Varsta : 45 Localizare : SPANIA sau PRAHOVA
| Subiect: Re: ingrijirea tenului Dum Iun 13, 2010 3:05 pm | |
| eu nu am ce demachia pt ca la cei 31 de ani(baba deja) nu ma-m machiat de 3-4 ori ,nu-mi place si cand o fac (fortata de prietene sau colege)rad singura de mine par o sorcova colorata iar in urmatoarele minute uit ca sunt machiata si imi intind machiajul ,asa ca prefer naturala si o data de doua ori pe saptamana imi aplic masti naturale din fructe.miere,ou,chesti simple,eu zic ca am un ten sanatos si frumos inca asa ca nu imi sunt necesare machiajele,odata ma-m machiat si ma-m umplut de pete rosi care usturau de la fondul de ten a fost oribil eram la munca si 3 ore nu am putut iesi din vestiar era chiar de anul nou atunci a fost ultima data cand ma-m mai machiat in 2003-2004 ,31 ianuarie. | |
| Subiect: Re: ingrijirea tenului Dum Iun 13, 2010 3:37 pm | |
| dana un machiaj simplu. rimel, creion de ochii si ruj. | |
| Subiect: Re: ingrijirea tenului Lun Iun 14, 2010 7:05 am | |
| da !nici mie nu imi place un machiaj strident dar un ruj ,un creion si rimel folosesc cu placere ...iarna si fond de ten chiar!!!mi-am propus sa nu mai ies anul asta nemachiata din casa dar nu am reusit ...am mai avut si zile cand nu m-am machiat!sunt deacord cu nico!!! | |
| Subiect: Re: ingrijirea tenului Lun Iun 14, 2010 1:03 pm | |
| eu nu pot iesi din casa nemachiata. | |
| | | dodolin Graviduta
Zodiac : Mesaje : 72 Data de inscriere : 11/06/2010 Varsta : 45 Localizare : SPANIA sau PRAHOVA
| Subiect: Re: ingrijirea tenului Lun Iun 14, 2010 5:10 pm | |
| la 40 de gr crede ma nu merge nici macar alea... si in plus sunt o frumoasa si asa fara nimic,iar daca eu ma plac asa... de sot nu mai zic rade de mine si cand imi dau cu gloss pe buze imi zice Simona senzuala si daca am ruj nici nu ma pupa | |
| Subiect: Re: ingrijirea tenului Lun Iun 14, 2010 5:21 pm | |
| ce misto dana | |
| | | anuta22 Mami scolar
Zodiac : Mesaje : 1889 Data de inscriere : 22/02/2010 Varsta : 37 Localizare : onesti/bacau
| Subiect: Re: ingrijirea tenului Lun Iun 28, 2010 9:41 am | |
| eu ma machiez imi place sa ma machiez.eui pentru ten folosesc lotiune tonica,pe urma crema hidratanta,un ser antirid pentru ochii,iar la machiat fard de ochi,rimel si ruj. | |
| Subiect: Re: ingrijirea tenului Mar Iun 29, 2010 6:47 pm | |
| | |
| | | drlorena
| Subiect: Re: ingrijirea tenului Sam Iul 24, 2010 1:12 am | |
| daca aveti intr-adevar probleme serioase cu tenul exista pastile numite Sotret si sunt foarte eficiente.va doresc numai bn | |
| Subiect: Re: ingrijirea tenului Sam Aug 07, 2010 6:31 pm | |
| fiul meu are dar nu ii dau inca pastile | |
| Subiect: Re: ingrijirea tenului Joi Aug 12, 2010 11:24 am | |
| e mic nico ... incearca cu naturiste ... e pubertatea la el! | |
| Subiect: Re: ingrijirea tenului Mar Aug 17, 2010 5:23 pm | |
| | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: ingrijirea tenului | |
| |
| | | | ingrijirea tenului | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |